Välkommen till hemsidan för Smulans Sagor! Här kan du ladda ner alla de åtta inspelningar som Smulan, som egentligen heter Gunnar Elmborn, gjorde efter att han varit med i Radio Stockholm i början av 1980-talet.

Det speciella med Smulans sätt att läsa sagor är att han gör det på bred söderslang. Det gör att vi kan få höra om när Snövit fick "brassa nagg och bläddra bingar hos sju halvportioner i spenaten", när Mästerkatten säger "Fixa mej ett par vattentoffler så ska jag göra dej till guldfisk" eller om "En da' när luman visa' rött låg en disneykvackare å dega' på sina krystade tuppjuck mitt i klorofyllen." 

Nr  Saga Längd    Storlek
1. Snövit 2:32 1 787 kB
2. Askungen 3:11 2 247 kB
3. Hans & Greta 3:07 2 193 kB
4. Röluvan 2:16 1 604 kB
5. Törnrosa 2:38 1 858 kB
6. Mästerkatten i stövlar 2:12 1 562 kB
7. Kejsarens nya kläder 2:30 1 763 kB
8. Den fula ankungen 2:37 1 852 kB

Sagorna är lagrade i mp3-format. Detta innebär att de är komprimerade och att de behöver en speciell programvara för att kunna spelas. En sådan programvara är Winamp som finns tillgängligt gratis på www.winamp.com.

Passa på och lyssna till oemotståndliga fraser utan motstycke. Här är några favoriter:

"helt plötsligt fick Snövit pumpad häck, schyssta lunger och helslickad fasad"

Hans och Gretas styvmor säger till deras far: "vi har inge nagg å brassa, knoddsen käkar som om dom va Ylmans pack"

Vargen utbrister om några blåklockor: "Vicka chuckra moderatpendyler det växer där!"

När den goda fen trollar fram vagn och kusk till Askungen beskriver Smulan det såhär: "En kromosomgurka börja' joxa i spenaten, studsa upp och blev en helschysst kareta. Ett par rådisar som slappa' small till och blev havreturbos. Nåra jyckar sluta jaga runt å blev turboförare med silversvid å glitterkapsyl."

Inledningen till den fula Ankungen är helt oemotståndlig: "En da' när luman visa' rött låg en disneykvackare å dega' på sina krystade tuppjuck mitt i klorofyllen."


Hemsidan "Smulans sagor" presenteras av RekordRonny. Allt material på denna hemsida är publicerat med personligt tillstånd från upphovsmannen. Kommersiellt bruk av materialet är ej tillåtet utan tillstånd från Gunnar Elmborn, © Copyright 2006.